REDPUR in Badkamers - REDPUR
bundesweit

REDPUR infrarood verwarming in badkamers

In badkamers is de REDPUR infrarood verwarming een bijzonder optimale oplossing. Als bijkomstige wellness factor zorgt de verwarming in de badkamer voor behaaglijke en constante infrarode stralingswarmte. De REDPUR infrarood verwarmingselementen kunnen snel en eenvoudig aan het plafond of de wanden van uw badkamer worden bevestigd en dragen door de design bedrukking ook bij aan de decoratieve vormgeving van uw badkamer. 

De verwarming van een infrarood verwarming werkt niet via luchtverwarming, maar via de warmteopslag in de kameroppervlakten, objecten of lichamen. Door dit werkingsprincipe produceert een REDPUR infrarood verwarming in de badkamer niet alleen een aangename en constante wellness warmte, maar beschermt de ruimte tevens door het voorkomen van vochtige wanden of schimmel.


De voordelen van de REDPUR infrarood verwarming in de badkamer in één oogopslag:

  • Een REDPUR infrarood verwarming functioneert zonder lange opwarmtijden. Uw persoonlijke comfortabele temperatuur voor het douchen of baden is in slechts enkele minuten bereikt en wordt daarna constant gehouden.
  • Door de warmteopslag in plafonds, wanden, vloeren alsook objecten blijven de warmteverliezen bij het ventileren zeer gering. Ook bij het ventileren blijft uw badkamer behaaglijk warm.
  • Met een REDPUR infrarood verwarming worden transmissieverliezen via de “bouwschil” tot een minimum beperkt: de wanden van uw badkamer blijven door de warmteopslag droog. Daardoor blijft het isolerend vermogen - dat afneemt als het nat is - compleet behouden.
  • Door de warmteopslag in alle oppervlakten kan ook condenswater niet voor schimmel zorgen.
  • De REDPUR infrarood verwarming zorgt in de badkamer voor een absoluut gelijkmatige temperatuurverdeling zonder thermodynamische temperatuurverschillen, lucht- of stofwervelingen. Het op deze wijze gegenereerde leefklimaat in de ruimte is fysiologisch optimaal en wordt door mensen met astma en mensen met allergieën als aangenaam ervaren - in een natte ruimte als een badkamer is dit een zeer belangrijk punt.
  • Een REDPUR infrarood verwarming verwarmt uw badkamer met minimaal energieverbruik. Onze “intelligente” thermostaten zorgen ervoor dat alleen energie wordt gebruikt wanneer de vooraf ingestelde temperatuurwaarde wordt overschreden. In de kostenneutrale “nawarmtijden” geschiedt de klimaatbeheersing van uw badkamer kostenneutraal door de opgeslagen warmte.
  • De installatie van een REDPUR infrarood verwarming in de badkamer kan zonder ingreep aan de ruimte geschieden en is daardoor, vergeleken met alle andere verwarmingssystemen, eenvoudig en rendabel.
  • Vanwege de betere verdeling van de infrarode stralingswarmte en een optimale warmteopslag, adviseren wij de montage van de REDPUR infrarood verwarming aan het plafond van uw badkamer.

Alvorens tot aanschaf van uw REDPUR infrarood verwarming over te gaan, krijgt u van onze partners uiteraard een uitgebreid advies op alle vragen rondom infrarood verwarmen.