De voordelen van infrarood verwarming - REDPUR
bundesweit

DE VOORDELEN VAN INFRAROOD VERWARMING

Met een REDPUR infrarood verwarming krijgt u een innovatief verwarmingssysteem, dat uw gebouwen door middel van energie- en kostenefficiëntie gereed maakt voor de toekomst.

De infrarood REDPUR verwarmingssystemen verbruiken vanwege hun hoge rendement en zeer geringe transmissieverliezen slechts weinig energie - ze zijn derhalve geschikt voor ecologisch geconcipieerde bouwprojecten met gedecentraliseerde energievoorziening, maar ook voor gebruik van commerciële elektriciteit of als optimale aanvulling op een conventionele verwarming. In de dagelijkse werking zorgt u voor behaaglijke en constante wellness warmte, een algeheel gezond klimaat en bescherming van de ruimten. Door hun innovatieve en zeer esthetische ontwerp maken ze een individueel interieur mogelijk.

Een REDPUR infrarood verwarming - kostenefficiënt en milieuvriendelijk

De evolutionaire infrarood REDPUR verwarmingssystemen laten zich uitstekend inpassen in bouwconcepten, gericht op ecologisch consequente energievoorziening uit gedecentraliseerde en duurzame bronnen. Met elektriciteit uit een fotovoltaïsche of kleine windturbine of als onderdeel van de actieve energiewoning kan een REDPUR infrarood verwarming grotendeels zelfvoorzienend verwarmen. Ook bij minder complexe projecten en met elektriciteit uit het reguliere net bewijst hij zich in dagelijkse werking als beduidend voordeliger dan conventionele verwarmingssystemen - voor de besparing zorgt hun technologische principe en het daaruit voortvloeiende zeer hoge rendement bij minimaal energieverbruik. 

Ook de installatie van een REDPUR infrarood verwarming is eenvoudiger en voordeliger dan het installeren van andere vormen van verwarming. De infrarood verwarmingselementen worden bijna “als een schilderij” aan wanden of plafonds aangebracht en passen hierdoor perfect in de esthetische vormgeving van uw kamers. Voor het laten werken is alleen een elektriciteitsaansluiting vereist. 

Scepsis over het verwarmen met elektriciteit als een reeds “bruikbare” vorm van energie is bij de keuze voor een REDPUR infrarood verwarming overigens niet nodig. De stroomverbruik van de verwarmingssystemen is dankzij aan het lage verbruik en de zeer lage “transmissieverliezen”, lager dan bij alle andere soorten verwarming. In deze context mag ook het feit dat conventionele verwarmingen ook elektriciteit verbruiken niet vergeten worden. Een olie- of gas gestookt systeem verbruikt dan weliswaar slechts rond de 35 procent van wat infrarood verwarmingsystemen verbruiken, alleen moeten deze daarbij nog - en dit brengt uiteraard kosten met zich mee - met hun fossiele energiedragers “gevoed” worden. Warmtepompen concurreren weliswaar door middel van de gedecentraliseerde terugwinning van hun thermische energie en een energieverbruik op het niveau van infrarood verwarming van REDPUR, maar door het convectie principe respectievelijk verwarming door middel van luchtopwarming - alsook bij pellet verwarmingen - gaat ongeveer twee derde van hun warmtevermogen ongebruikt verloren. 

Energie en kosten worden ook bespaard door de zeer korte opwarmtijd van de infrarood verwarmingselementen, die reeds in enkele minuten de ruimte op aangename temperatuur brengen. Omdat de gevoelstemperatuur in de ruimte bij het gebruik van een REDPUR infrarood verwarming ongeveer twee graden hoger ligt dan bij conventionele verwarmingssystemen, ligt hier nog meer bespaarpotentieel. De “intelligente regeleenheid” van de REDPUR verwarmingssystemen zorgt bovendien dat de individuele verwarmingselementen optimaal samen werken en alleen de hoeveelheid warmte produceren, die daadwerkelijk nodig is.

Wellness warmte en bescherming van de ruimten

De verwarmingselementen van de REDPUR infrarood verwarming stralen elektromagnetische golven uit, waarvan de energie door de wanden van de op deze wijze verwarmde ruimten wordt geabsorbeerd, opgenomen en als stralingswarmte wordt afgegeven. Dit werkingsprincipe bewijst niet alleen qua energie-efficiëntie beter te zijn dan conventionele verwarmingen, maar creëert ook een binnenklimaat, dat perfect aan onze fysiologische behoeften voldoet. De kamerlucht wordt hierbij alleen indirect verwarmd en optimaal bevochtigd. Door de warmteabsorptie van de wanden worden de ruimten absoluut gelijkmatig - en zonder koude luchtstromen of vloeren - verwarmd. Mensen met allergieën of astma voelen zich in een op deze wijze verwarmde woning vaak aanzienlijk beter, omdat lucht en stof niet thermodynamisch “wervelt”. 

Door de warmteafgifte van de oppervlakten - plafonds, wanden, vloeren - beschermt een REDPUR infrarood verwarming bovendien de ruimten. Op de lange termijn droogt een infrarood verwarming in oudere gebouwen zelfs vochtige wanden. Door het werkingsprincipe kan condenswater niet op de wanden van de gebouwen neerslaan. 

Individueel kamerontwerp met een REDPUR infrarood verwarming

Last but not least kan de REDPUR infrarood verwarming een zeer individuele kamerontwerp zijn. De REDPUR infrarood verwarmingselementen worden geleverd als onopvallende subtiele varianten in de standaardkleuren zwart en wit alsook als een ontwerpprogramma met decoratieve grafische Ontwerpen. In de showrooms van onze partners vindt u een overzicht van het totale ontwerpportfolio van REDPUR. Op aanvraag geven de medewerkers van het REDPUR partnerbedrijf ook ter plaatste een uitgebreid ontwerpadvies.