Architecten - REDPUR
bundesweit

Informatie voor architecten en project managers

Een REDPUR infrarood verwarming biedt ten opzichte van conventionele verwarmingssystemen meer dan alleen een voordeel: de innovatieve REDPUR verwarmingssystemen zijn gebaseerd op de nieuwste en ecologisch georiënteerde technologieën. Uw installatie is aanzienlijk voordeliger dan bij conventionele verwarmingssystemen. Wie met een REDPUR infrarood verwarming niet alleen behaaglijk wooncomfort wil bereiken, maar tevens een vergaande energie autonomie van zijn huis nastreeft, wint met het infrarood REDPUR verwarmingssysteem financiële speelruimte voor een investering in fotovoltaïsche- of kleine windturbines voor een gedecentraliseerde terugwinning van regeneratieve energie. Een REDPUR infrarood verwarming is niet alleen een energie- en kostenefficiënt verwarmingsmodel voor woningen, maar ook voor alle andere ruimten - bedrijfsruimten en kantoren, productiehallen en magazijnen, sporthallen, monumentale gebouwen en kerken.

Waarom een REDPUR infrarood verwarming?

De belangrijkste comfortfactor van alle verwarmingssystemen zit hem in de vraag of de gekozen techniek een aangenaam leefklimaat in de ruimte en uiteraard een optimale temperatuur ondersteunt. Hiervoor is niet de daadwerkelijke, maar de gevoelstemperatuur beslissend. Bij het gebruik van een REDPUR infrarood verwarming wordt de warmte door de aan wanden of plafonds gemonteerde verwarmingselementen afgegeven - de thermische behaaglijkheid van de op deze wijze verwarmde ruimten geschiedt via het verwarmen van de wanden in plaats van via verwarming van de kamerlucht. Door de gebruikers van zulke ruimten wordt het zo gegenereerde leefklimaat in de ruimte als zeer aangenaam en “natuurlijk” ervaren.

De energie- en daarmee samenhangende kostenbesparing door een infrarood verwarming zijn een gevolg van een aantal fundamentele werkingsprincipes van het systeem. In ruimten met een lage behoefte aan warmte - idealiter door een energie-efficiënte realisering van nieuwbouw of renovatie - kan van de wezenlijke duurdere warmteproductie met “verwarmingssystemen op waterbasis” met zijn hoge energieverliezen worden afgezien. De verwarming via elektriciteitselementen van Redpur zet elektriciteit voor bijna 100 procent om in warmte en zorgt voor een optimale warmteverdeling in de op deze wijze verwarmde ruimten - energieverliezen bij de “overdracht” van de warmte worden daarbij tot een absoluut minimum beperkt.

Regelverliezen worden in een REDPUR verwarmingssysteem bovendien voorkomen door een “intelligente” regeleenheid, die de interactie tussen de individuele infrarood verwarmingselementen regelt en zorg draagt dat alleen de hoeveelheid warmte-energie daadwerkelijk nodig voor een behaaglijke kamertemperatuur, wordt afgegeven.

REDPUR: Totaaloplossingen, deelsystemen of mobiele infrarood verwarmingselementen

Een REDPUR infrarood verwarming is geschikt voor alle ruimten en vormen van gebruik in privé-, bedrijfs- of openbare ruimten en onafhankelijk daarvan, voor nieuwbouw of als onderdeel van een vernieuwing van oudbouw wordt ingezet. Een ander toepassingsgebied is in infrarood warmte cabines zoals sauna alternatieven in fitnessstudio’s en andere sportfaciliteiten alsook voor thuisgebruik.

De REDPUR infrarood verwarmingselementen zijn tevens goed in te zetten als deelsystemen, zoals achteraf aangebouwde of opgebouwde ruimten, garages of hobbykelders. Ook bij een ontoereikende temperatuur door andere systemen is de installatie van een REDPUR infrarood verwarming een ideale oplossing als aanvulling op bestaande verwarmingssystemen.

De REDPUR partners - uw experts voor ecologisch en kostenefficiënt verwarmen

De experts van de REDPUR partners ondersteunen aannemers, project managers en architecten bij het ontwerpen van een REDPUR verwarmingssysteem in een bouwproject.

Tot de diensten van onze partners behoort een afspraak op locatie en een uitgebreid energieadvies. Door de samenwerking met ervaren vakmensen en architecten bieden zij u een “one-stop service”, die het inplannen van de Redpur producten in het totale architectonische proces van de planning van uw huis verzekert. Voor de berekening van de energie-efficiëntie van het gebouw en het voldoen aan de wettelijke bepalingen en de berekening van de kosten voor het dagelijks gebruik beschikken de Redpur partners over eigen experts.

Renovatie met Redpur

In plaats van dure convectieverwarming! Nu in de toekomst investeren

... Lees verder

Energie neutraal bouwen

Energie bouwen met REDPUR infrarood verwarming heeft toekomst.

... lees verder

Redpur in Nieuwbouw

REDPUR infrarood verwarming: Energie efficient, milieuvriendelijke en een duurzame alternatief

... Lees verder